The Prodigy / Rudimental (dj-set) / Sigma / Wilkinson / Dubioza Kolektiv / Bondax / TCTS / Star Slinger / FKJ (live) / Soul Clap / PillowTalk / Nick Monaco

Dit jaar wordt voor de tweede keer het Sea Dance Festival georganiseerd aan de kust van Montenegro. De eerste editie van het festival was vorig jaar. Het festival ontving tijdens Eurosonic een European Festival Award voor ‘Best Medium-Sized Festival’, een prijs waarvoor festivalgangers uit heel Europa op een groot aantal festivals konden stemmen. Als dank voor deze prijs heeft de organisatie besloten dit jaar het Sea Dance Festival een dag eerder te starten met een optreden van The Prodigy. Zij zullen op woensdag 15 juli optreden, waarna van donderdag 16 juli tot en met zaterdag 18 juli diverse andere artiesten zullen optreden op Jaz Beach in Budva.

Met The Prodigy heeft de organisatie niet zomaar een act gekozen. De act van Liam Howlett, Keith Flint en Maxim was één van de eerste grote acts die na de oorlog in de jaren ’90 kwam optreden in de Balkan. Mede daardoor heeft de act in deze regio een enorme status verkregen.

Het programma voor het Sea Dance Festival is deels samengesteld in samenwerking met het wereldwijde bassplatform UKF. Zij brengen de populaire Britse drum and bass actsRudimental (dj-set), Sigma en Wilkinson naar Jaz Beach. Rudimental (dj-set) en Sigma zullen optreden op donderdag 16 juli en Wilkinson op zaterdag 18 juli. Alle drie de acts zullen op de Main Stage te zien zijn.

Ook is er een samenwerking met het populaire muziekplatform TheSoundYouNeed. Ook zij brengen enkele populaire dj’s naar het festival, namelijk Bondax, TCTS, Star Slingeren FKJ (live). TCTS en Star Slinger zullen optreden op de Dance Paradise Stage op donderdag 16 juli. Dezelfde dag is er op dat podium een showcase van het Amerikaanse collectief Crew Love met Soul Clap, PillowTalk en Nick Monaco. De volgende dag zullen Bondax en FKJ, a.k.a. French Kiwi Juice, optreden op de Dance Paradise Stage.

Naast al het elektronisch geweld zal één van de meest populaire bands van de Balkan, het Bosnische Dubioza Kolektiv, op donderdag 16 juli optreden op de Main Stage. Met hun Balkanfunk krijgen ze overal ter wereld iedereen aan het dansen en dat hebben ze ook al regelmatig in Nederland en België bewezen.

Het Sea Dance Festival (15-18 juli) wordt georganiseerd door de organisatoren van het EXIT Festival (9-12 juli). Samen vormen de twee het EXIT Adventure. Veel festivalgangers combineren beide festivals voor een onvergetelijke festivalvakantie. De combinatie van de twee festivals is uniek, met eerst een festival in een groot fort en daarna een festival aan het strand. Wie niet met eigen vervoer reist, kan van het ene festival naar het andere komen met speciale transferbussen.

Tickets voor het Sea Dance Festival zijn in Nederland en België voor €65 verkrijgbaar via Festival.Travel: http://www.festival.travel/seadance/. Ook zijn er combitickets voor het EXIT Festival en het Sea Dance Festival verkrijgbaar. Deze tickets voor EXIT Adventure zijn voor €143 verkrijgbaar op de website van het EXIT Festival: http://www.exitfest.nl.

SEA DANCE FESTIVAL

Website | Facebook | Twitter | Youtube

About The Author

Sammy van Heeswijk
Founder and Lead Director
Google+

Sammy is a graphic designer living in Eindhoven, The Netherlands. With an incredible passion for design, art, tattoo, events, Sammy loves to find and write about new creative things. He takes interviews, write articles,visit festivals and spreads the world with all the good vibration either it's music, art, illustrations, tattoo, fashion,food or sports.

Related Posts