Woo Hah! Festival ontving meer dan 11.000 hip-hopliefhebbers desondanks de twee gecancelde acts was de sfeer uitermate goed.

De line-up was weer aan dit jaar ook al waren er acts gecanceld. Eerst zei headliner Future af, daarna ook co-headliner Mac Miller. Ze wisten toch goeie vervangers te fixe ScHoolboy Q en Vic Mensa. Dit jaar overtreffen zich niet alleen met acts maar ook met het aantal bezoekers. Bijna twee keer zoveel als de 6000 van vorig jaar, de 11.000 hip-hopliefhebbers kunnen volgend jaar genieten van een uitgebreid twee daags festival.

Het was lekker druk op Woo Hah! dit jaar. Bezoekers werden meerdere keren teleurgesteld bij de Bax Music Stage, omdat ze niet meer naar binnen konden. Dat betekende overigens niet dat er een slechte sfeer hing. In tegendeel zelfs; het publiek was ongekend enthousiast, wat resulteerde in grote moshpits van voor tot achter. Ook bij de buitenpodia ging het publiek volledig uit zijn dak.

Een van de acts die zeker in de smaak viel bij de festival bezoekers was “Skepta”. The Energy stroomde door de hele building de Skepta crew ging hard met nummer zoals Nasty,  Shutdown en Man.

Opvallend is dat veel mensen vooral voor de old school klinkende rappers zoals Action Bronson en Immortal Technique komen juist de optredens voor new school en trap-artiesten zoals Young Thug en A$AP Ferg binnen no time volstromen met mensen.

Wanneer Tyler the Creator, Schoolboy Q, A$AP Rocky  en Young Thug op komen dagen bij het optreden van A$AP Ferg word het publiek helemaal gek. Wie had dat ooit kunnen dromen zoveel grote namen op 1 podium. De zaal is dan ook helemaal vol gelopen en passen  niet meer veel mensen meer bij. Iedereen zat natuurlijk dan ook op het nummer “Work” te wachten wat uiteindelijk ook werd gespeeld.

WOO HAH! is totally ready voor volgend jaar om naar twee dagen uit te groeien. Nu was het af en toe op sommige plekken té druk en er was maar weinig ruimte om je kont te keren. Des ondanks was het een zeer geslaagd festival, op naar 2017. We can’t wait to see the line-up for next year stay tuned

 

Top 5 acts:

1: Tyler, The Creator

2: Skepta

3: A$AP Ferg

4: Immortal Technique

5: Opgezwolle

About The Author

Sammy van Heeswijk
Founder and Lead Director
Google+

Related Posts