DOUR Festival 30STE EDITIE IS 100% AF!

DOUR Festival 30STE EDITIE IS 100% AF!

Al 29 jaar lang doen de organisatoren hun uiterste best om een uniek, alternatief en sterk programma samen te stellen, dat zowel de fans van rock, van elektronische muziek, reggae of zelf hip-hop samenbrengt. Een line-up die legendarische artiesten, ontdekkingen en diversiteit combineert en een enorm feest creëert voor bijna 242 000 muziekliefhebbers uit volledig Europa, voor 5 dagen van liefde en alternatieve muziek.

 

Dour staat voor zowel grote namen, als voor een gigantische laboratorium voor nieuwe muzikale trends en toekomstige headliners. Natuurlijk kun je ook genieten van de grote shows van The Chemical Brothers, Soulwax, Booba, Mura Masa, Tyler, the Creator, Nekfeu, alt-J of Paul Kalkbrenner. Maar Dour is meer dan dat, we willen onze affiche vervolledigen met onze lieveling Le Labo en de uitmuntende affiche van de Dub Corner die van jaar tot jaar een groter succes wordt.

 

We beginnen met Le Labo, en laboratorium gereserveerd voor experimenten met nieuwe ideeën variërend van rock tot wereldmuziek. Met plezier zien we zowel lokale projecten aandraven als van alle uithoeken van de wereld.

 

In de eerste plaats steunt het festival de Belgische scène. Beginnend met het duo Soldout, dat nog maar net aankondigde om een punt te zetten achter het project en af te ronden met enkele mooie concerten. Met zeer veel vreugde keert de rapper Veence Hanao terug naar de rap game vergezeld door Le Motel. Je kan een ware wervelwind aan bassen verwachten van DC Salas die samen met zijn Live Band het podium deelt, maar ook door het gezelschap van YellowStrapsTsar B en Atome. Je vind er ook alle soorten Rock gebracht door de ijverige MugwumpTheo Clark en Choolers Division, het geniale project tussen 2 MC’s met het syndroom van Down.

 

Woensdag 11 juli werd er ook een carte blanche uitgedeeld aan het label DeeWee, van de broers Dewaele (Soulwax, 2manydjs). Ze bieden onderdak  aan volgende projecten: Charlotte AdigeryAsa MotoKlanken en Future Sound of Antwerp maar ook aan de Brazilianen Phillipi & Rodrigo en het krankzinnige project van de Chinees Bolis Pupul.

 

Vanuit de andere uithoeken van de wereld ontvangen we onder andere de Amerikaanse Kim Ann Foxman en de melancholische maar zonnige muziek van haar landgenoot Porches, de aangrijpende house van de Zuid-Afrikaan DJ Lag, de Syriër en toetsenist van Omar Souleyman Rizan Said, de cha3bi-electro van de Egyptenaren van Cairo Liberation Front, de Franse pop van Malik Djoudi en de jonge getalenteerde Engelse Swindle, halverwege tussen dubstep en grime.

 

Zoals ieder jaar opnieuw is er een zeer breed aanbod in de Dub Corner, traditiegetrouw vind je er 4 dagen Reggaebus Sound system terug. Daarnaast vind je er ook Jah ShakaMaasai WarriorWeeding DubSista Habesha feat. ArkaingelleLion’s Den, Dubkasm, Alpha Steppa feat. Nai-JahUnification Soundsystem, Black Bird Sound System, Black Magic Plastic en Legal Shot Sound System feat. Mr. Williamz

 

Als allerlaatste voegen we ook de duistere techno van Dax J, afkomstig uit Londen, toe aan line-up van de Red Bull Elektropedia Balzaal.
In totaal staan er 224 groepen en artiesten op de podia van Dour Festival deze zomer.

 

DOUR FESTIVAL

Website | TicketsFacebook Twitter | Youtube | Soundcloud