The xx en Florence + The Machine exclusief naar Melt 2018

The xx en Florence + The Machine exclusief naar Melt 2018

Melt Festival kondigt nu al 22 indrukwekkende namen aan voor de editie van 2018. Zowel Florence + The Machine als The xx, die beide in 2018 slechts op enkele podia in Europa te zien zullen zijn, betreden komende zomer de Melt Stage op het industriële Ferropolis-terrein in Duitsland. Ook grootheden als Nina Kraviz, Tyler The Creator en Mura Masa maken tussen 13 en 15 juli 2018 hun opwachting aan het Gremminmeer.

 Voor headliner The xx is er veel veranderd sinds hun eerste bezoek aan Ferropolis in 2010: van grote opkomende talenten is het drietal uitgegroeid tot één van de meest populaire bands van deze tijd. Na drie albums en een uitverkochte tour in 2017, geeft The xx in 2018 haar enige concert in Duitsland op Melt Festival. Wereldwijd zal de band slechts op een paar andere festivals te zien zijn.

 Deze exclusiviteit gaat ook op voor headliner Florence + The Machine, die Melt Festival heeft uitgekozen als enige Duitse festival in 2018, evenals één van de weinige podia voor het hele seizoen. De band zal tevens haar debuut maken op het festival aan het Gremminmeer.

 Andere exclusieve optredens in Duitsland zijn te verwachten van Jon Hopkins (Live) en Princess Nokia. Ook technogigant Nina Kraviz, rapper Tyler The Creator en de ambient popgroep Cigarettes After Sex reizen tussen 13 en 15 juli af naar Ferropolis. Nieuwkomers Amelie Lens, Sevdaliza, Ø [PHASE] (Live) en Superorganism vieren dat weekend hun Melt-première.

 Alle acts tot nu toe

The xx – Florence + The Machine – Nina Kraviz – Tyler, The Creator – Mura Masa – Jon Hopkins (Live) – Cigarettes After Sex – Ben Klock – Princess Nokia – The Black Madonna – Ellen Allien – Amelie Lens – George Fitzgerald (Live) – Sevdaliza – Honey Dijon – Ø [PHASE] (Live) – Superorganism – Erobique – Gurr – Kid Simius – Yellow Days – Mavi Phoenix.

 Tickets

Festivalkaarten zijn momenteel nog verkrijgbaar voor slechts € 109,-, maar de prijs wordt binnenkort verhoogd naar € 129,-. Dagtickets zijn vanaf nu ook te koop, voor € 69,-. Nieuw dit seizoen zijn de beperkt beschikbare VIP-tickets incl. VIP-camping en toegang tot de VIP-ruimte voor € 249,-. Alle tickets zijn te verkrijgen via de Melt-website.