Rotterdam Street Art Museum kick off met Insane 51

Rotterdam Street Art Museum kick off met Insane 51

Topartiesten street art naar Rotterdam

Rotterdam Street Art Museum heeft als doel om top graffiti artiesten vanuit de hele wereld naar Rotterdam te halen, in opdracht van de Alliantie West-Kruiskade en Buro Binnenstad.
Als eerste wordt de buitenruimte van de West-Kruiskade verfraaid, vanaf Kruisplein tot en met het Tiendplein. Een zevental kunstwerken, verspreidt over deze unieke winkelstraat, worden de komende maanden aangebracht.

Insane 51 en WD

De spits wordt afgebeten door twee zeer vooraanstaande street art artiesten: Insane 51  en  WD.
De muren zijn reeds voorbewerkt zodat zij beiden vanaf 21 oktober aan de slag kunnen. Bezoekers van de West-Kruiskade kunnen de voortgang van het aanbrengen van de graffiti door Insane 51 en WD openlijk volgen. Een unieke kans om toppers in deze discipline bezig te zien. Een kans die je niet snel vaker krijgt. Insane 51 pakt een gevel van Richand Shoe. En WD heeft de gevel gereserveerd op de hoek West-Kruiskade/Coolsestraat.

Rotterdam met veel potentie

Rotterdam kent een levendige street art scene en heeft de potentie om uit te groeien tot een vooraanstaande positie als het gaat om deze discipline. Onlangs nog dienden Jos Verveen (D66), Judith Bokhove (GroenLinks) en Nourdin El Ouali (Nida) een initiatiefnota in “Ruimte voor street art”, waarin zij pleiten voor ruim baan voor deze verfrissende en vernieuwde kunstvorm.
Rotterdam Street Art Museum juicht dit soort ontwikkelingen uiteraard toe. Wij hebben als doel om Rotterdam op de kaart te zetten als het gaat om wereldwijd top artiesten naar Rotterdam te halen, naast de al bestaande grote street art kunstenaars die Rotterdam rijk is.

Over Insane 51: https://www.facebook.com/Insane51art/

Wereldberoemde muralist en Guiness World Record deelnemer Insane51 schildert deze maand een muurschildering in Rotterdam als start van het Rotterdam StreetArt Museum. De 25-jarige graffiti-artiest is bekend door Europa en de Verenigde Arabische Emiraten voor zijn boeiende muren waarbij hij veel aandacht besteedt aan detail en kleur.

Zijn werk kenmerkt zich door lagen beelden over elkaar heen te leggen om een ​​driedimensionaal effect te creëren, vaak door middel van 3D-bril of verschillende soorten UV-licht. Photorealistic savvy Insane51 begon zijn loopbaan als street artist in Athene, meer dan tien jaar geleden en heeft deelgenomen aan talloze street art festivals in steden als Barcelona, ​​Antwerpen, Berlijn en Milaan. Vorig jaar nam hij ook deel aan het Guinness World Record voor de grootste gloed van de wereld in de Dark Graffiti Scroll in Ras Al Khaimah in de VAE.

Over WD:   http://www.wdstreetart.com

Wild Drwaing (WD) is geboren in Bali, Indonesië, en is gediplomeerd in ‘Fine Arts’ en in ‘Applied Arts’. Hij begon als street artist in 2000.
WD heeft deelgenomen aan groeps- of graffiti- / Street Art festivals, in Azië, Europa en Amerika. Zijn werk is te zien in boeken over Street Art door uitgevers zoals Thames & Hudson, Éditions Alternatives or Lonely Planet.

Zijn culturele achtergrond van oosters en westers wordt op een unieke manier gecombineerd waardoor zijn stijl zo herkenbaar is. Hij richt zich op grootschalige muurschilderingen die gerealiseerd zijn met rollerborstel en spuitverf. Zijn stijl bestaat uit realistische techniek en wordt beïnvloed door strips en grafische romans. Zijn inspiratie komt vaak uit kunst of natuur.